Zeker zeven deelnemers naar kwartfinale NJM in Almere

Zeker zeven deelnemers naar kwartfinale NJM in Almere

Zondag 24 oktober was er na lange tijd weer een toernooi voor de jeugd, het NJM 2021-2022 gehouden in Hilversum.
Thomas en Bram van Over ’t Net en Thom en Kelvin van Hoogland deden mee. Ook Dominique die bij  ons traint was van de partij.

Thomas speelde in een vijfkamp, de eerste wedstrijd was meteen een spannende wedstrijd welke in de vijfde game werd beslist. Helaas moest Thomas met 11-9 zijn tegenstander Vincent Hoogland feliciteren. Thomas liet zich niet uit het veld slaan en verloor de rest van de dag nog maar 1 game. Een eerste plaats in de poule gaf recht op plaatsing in de kwartfinale.

Thom speelde ook in een vijfkamp, waar de tegenstanders aan elkaar gewaagd waren. Het niveau lag dicht bij elkaar en de uitslag kon lang alle kanten op gaan. Met 2 gewonnen wedstrijden, goed spel en soms wat onnodige fouten, kwam Thom in een driehoekje terecht waar hij 1 game te kort kwam om zich rechtstreeks te plaatsen. Thom werd derde in zijn poule en zal eerste reservespeler zijn, er zijn dus nog kansen om door te gaan.

Bram speelde eveneens in een vijfkamp met 2 goede spelers van VTV. Deze twee spelers waren dan ook een maatje te groot voor Bram. De andere twee wedstrijden wist Bram met goed en bekeken spel naar zich toe te halen. Als de aanval wat minder goed ging, ging Bram over op schuifballen waardoor de tegenstander niet tot een goede aanvalsbal kwam. Lukte dit wel dan blokte Bram deze bal goed en nam hij zelfs de aanval over. Met 2 gewonnen wedstrijden ook geplaatst voor de halve finale.

Kelvin speelde zijn eerste grote toernooi bij de jeugd in een zeskamp. Hij speelde onbevangen zijn wedstrijden en zocht goed de zwakke plek van zijn tegenstanders op. Kelvin speelde 1 wedstrijd te makkelijk en ging mee in het spel van de tegenstander, zonder zelf een aanvalsbal te spelen. Deze wedstrijd werd dan ook verloren. De andere wedstrijden wist Kelvin dus met goed en bekeken spel te winnen. Met 3 gewonnen wedstrijden werd de laatste wedstrijd in de poule nog spannend om zeker te zijn van plaatsing in de volgende ronde. Dit was voor Kelvin geen probleem en won met 3-0, ook zeker van plaatsing in de kwartfinale.

Toeschouwers bedankt voor het vervoer een aanmoedigen van de spelers, Thom, Gertjan en René bedankt voor het coachen.

Samen met Dominique die zich ook plaatste voor de kwartfinale en Anouk, Marlieke en Janneke zijn er dus in ieder geval 7 spelers van de Academie bij de kwartfinale in Almere op 4 december. En dan duimen we natuurlijk nog voor Thom dat hij ook mee mag doen!

Een mooi resultaat, daar bouwen we verder aan……